Banner

Comunicat de presă – Asociaţia Farmaciilor şi Farmaciştilor din România îşi exprimă solidaritatea în legătură cu acţiunile întreprinse de Casele de Asigurări Judeţene şi C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.

Găsirea unei soluţii este crucială pentru a permite angajaţilor C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. şi ai Caselor de Asigurări Judeţene să revină în activitate, menţinând astfel funcţional întreg sistemul de sănătate. Prioritatea principală ar trebui să fie binele pacientului, şi suntem convinşi că prin dialog, colaborare şi implicare se poate găsi o cale pentru a nu produce blocaje pe întreg lanţul de sănătate.

Serviciile farmaceutice ocupă un rol esenţial în comunitate, facilitând accesul pacienţilor la medicamentele necesare şi oferind consiliere specializată pentru utilizarea lor corectă şi eficientă. Colaborarea farmaciştilor cu medicii şi casele de asigurări de sănătate este vitală în asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate, implicând nu doar eliberarea de medicamente, ci şi derularea optimă a proceselor administrative şi contribuţia la acoperirea costurilor medicamentelor.

Despre Asociaţia Farmaciilor şi Farmaciştilor din România (AFFR)

AFFR a fost creată pentru a promova profesia de farmacist şi farmaciile, oferind acestora o alternativă viabilă a reprezentării în actualul sistem de sănătate. Înfiinţarea Asociaţiei Farmaciilor şi Farmaciştilor din România (AFFR) aduce beneficii atât industriei farmaceutice, cât şi protejării profesiei de farmacist, eticii profesionale şi normelor de concurenţă loială.

În momentul de faţă, peste 29 de societăţi comerciale au devenit deja membre AFFR, însumând un număr de peste 850 de farmacii, respectiv 10% din totalul farmaciilor din România, cu o cotă de piaţă de 12% din cifra totală de afaceri. AFFR se mândreşte cu o acoperire a farmaciilor extinsă în România, în peste 35 de judeţe, cu peste 550 de farmacii în mediu urban şi peste 250 de farmacii în mediu rural.