Pioglitazonum


  Grupa: TRACTUL DIGESTIV SI METABOLISM
  Clasa terapeutica: Antidiabetice - Tiazolidindione/Glitazone
  Prescriptie: P-RF (Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala care se va retine in farmacie)

  Forme farmaceutice existente: comprimate.

  Indicatii: Diabet zaharat tip 2, singur sau asociat cu o sulfoniluree sau metformin, in functie de controlul glicemiei obtinut prin dieta, exercitii fizice, antidiabetice clasice.

  Contraindicatii: Sarcina, alaptare, insuf. cardiaca, hepatica. Nu se asociaza cu insulina (risc de insuf. cardiaca). Acidocetoza diabetica, precoma diabetica, hipoglicemie, hipersensibilitate la oricare din ingredientele preparatului.

  Mod administrare: Conform indicatiilor medicului sau farmacistului.

  Reactii adverse: Crestere in greutate. Retentie hidrosodata, edem macular, cresc riscul de fractura a extremitatilor, mai ales la femei in menopauza, risc cardiovascular cu cresterea mortalitatii, hepatita, Infectii respiratorii superioare, cefalee, mialgie.

  Acest site de farmacie a fost creat pentru a oferi vizitatorilor informatii generale despre sanatate. MYOSOTIS nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pagube sau vatamari ale dumneavoastra sau ale altor persoane, ca urmare a folosirii informatiilor, ideilor sau instructiunilor continute de acest site. Vizitati pagina de Termeni si Conditii.

Medicamente cu Pioglitazonum