Papaverinum


  Grupa: TRACTUL DIGESTIV SI METABOLISM
  Clasa terapeutica: Medicamente pt tulb. functionale gastrointestinale - Papaverina si derivati
  Prescriptie: Comprimate P-6L (Acest medicament se elibereaza cu prescriptie valabila 6 luni); Solutie injectabila P-RF (Acest medicament se elibereaza cu prescriptie medicala care se va retine in farmacie)

  Forme farmaceutice existente: comprimate, sol injectabila.

  Indicatii: n tulburari circulatorii cerebrale de natura spastica sau aterosclerotica, retinopatii, migrena, sindrom Mni?re; sindrom anginos, stare postinfarct; tulburari circulatorii ale musculaturii netede digestive si biliare; spasm piloric, constipatie spastica, colici intestinale, diskinezie biliara hipertona, colici biliare; dismenoree.

  Contraindicatii: hipersensibilitate la papaverina. Forma injectabila este contraindicata n caz de hipertensiune intracraniana si bloc atrio-ventricular; prudenta n glaucom si la bolnavii cu hipertrofie de prostata. Nu se asociaza cu medicamente stimulante beta-adrenergice - risc crescut de aritmii; papaverina poate creste efectul hipotensiv al medicamentelor antihipertensive;

  Mod administrare: Conform indicatiilor medicului sau farmacistului.

  Reactii adverse: Introducerea intravenoasa poate provoca aritmii, bloc atrio-ventricular, colaps, deprimare respiratorie (este necesara prudenta, se va evita injectarea directa, nediluata); dozele mari pot fi cauza de somnolenta, constipatie, neplacere epigastrica, ameteli, cefalee, sudoratie. Prudenta la condus si manevrat utilaje.

  Precautii: hipertensiune intraoculara, hipertensiune intracerebrala, aritmii cardiace.

  Atentionari speciale: alcaloidul precipita din solutie cnd pH-ul este mai mare de 6.

  Acest site de farmacie a fost creat pentru a oferi vizitatorilor informatii generale despre sanatate. MYOSOTIS nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pagube sau vatamari ale dumneavoastra sau ale altor persoane, ca urmare a folosirii informatiilor, ideilor sau instructiunilor continute de acest site. Vizitati pagina de Termeni si Conditii.