Butylscopolammonii bromidum


  Grupa: TRACTUL DIGESTIV SI METABOLISM
  Clasa terapeutica: Medicamente pt tulb. functionale gastrointestinale - Alcaloizi din belladona, semisintetici, compusi cuaternari de amoniu.
  Prescriptie: Compr, supoz - OTC (Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala);
  Sol inject. - P-RF (Acest medicament se elibereaza cu prescriptie medicala care se va retine in farmacie)

  Forme farmaceutice existente: compr, supozitoare, sol injectabila.

  Indicatii: Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

  Contraindicatii: Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare (mai ales pentru injectii); prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse).

  Mod administrare: Conform indicatiilor medicului sau farmacistului.

  Reactii adverse: Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari si pentru injectii); injectarea intravenoasa poate provoca sedare, tahicardie, hipotensiune ortostatica.

  Acest site de farmacie a fost creat pentru a oferi vizitatorilor informatii generale despre sanatate. MYOSOTIS nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pagube sau vatamari ale dumneavoastra sau ale altor persoane, ca urmare a folosirii informatiilor, ideilor sau instructiunilor continute de acest site. Vizitati pagina de Termeni si Conditii.

Medicamente cu Butylscopolammonii bromidum