Alfacalcidolum


  Grupa: TRACTUL DIGESTIV SI METABOLISM
  Clasa terapeutica: Vitamine - Vitamina D si analogi
  Prescriptie: P-RF (Acest medicament se elibereaza cu prescriptie medicala care se va retine in farmacie)

  Forme farmaceutice existente: capsule.

  Indicatii: Profilaxia si tratamentul curativ al rahitismului carential. Osteornalacie carentiala (subalimentatie, gastrectomizati). Osteoporoza. Indicat mai ales la bolnavi cu insuficienta renala cronica la care nu se poate face hidroxilarea colecalciferoiului. Hipoparatiroidie. Prevenirea fracturilor consecutive osteoporozei, in asociere cu supliment de calciu.

  Contraindicatii: : O contraindicatie absoluta o constituie hipercalcemia si supradozarea de vitamina D.

  Mod administrare: Conform indicatiilor medicului sau farmacistului.

  Reactii adverse: La doze mari, hipervitaminoza cu vome, hipercalcermie, astenie, somnolenta, cefalee, anorexie, greturi, dureri abdominale, constipatie, diaree, poliurie, hipertensiune arteriala, dureri musculare si osoase.

  Precautii: Calcemia si calciuria trebuie determinate regulat, mai ales la inceputul tratamentului. Se intrerupe administrarea cand calcemia depaseste valorile normale si calciuria depaseste 300-400 mg/24 ore. Se asigura aport calcic (circa 1 g/zi la adult).

  Acest site de farmacie a fost creat pentru a oferi vizitatorilor informatii generale despre sanatate. MYOSOTIS nu isi asuma responsabilitatea pentru orice pagube sau vatamari ale dumneavoastra sau ale altor persoane, ca urmare a folosirii informatiilor, ideilor sau instructiunilor continute de acest site. Vizitati pagina de Termeni si Conditii.

Medicamente cu Alfacalcidolum