• Locatie Noua
 • CashBack
 • Farmacie
 

Nurofen Raceala si Gripa

NurofenNurofen 200 mg comprimate

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Nurofen Raceala si Gripa cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 • Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi intrebati medicul dumneavoastra sau in farmacii.
 • Daca simptomele nu dispar sau se inrautatesc dupa 5 zile, este necesar consult medical.

1. CE ESTE Nurofen Raceala si Gripa SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA?

 • Nurofen Raceala si Gripa face parte din grupa medicamentelor decongestionante nazale de uz sistemic, simpatomimetice, combinatii, utilizat In ameliorarea simptomelor neplacute ale gripei si racelii, cum sunt congestie nazala si sinuzala, durere de cap, febra, dureri musculare si articulare.
 • Contine ibuprofen, care este eficace pentru ameliorarea durerii (medicament analgezic), inflamatiei (medicament antiinflamator) si scaderea temperaturii In caz de febra (medicament antipiretic). Cealalta substanta activa, clorhidratul de pseudoefedrina, scade rapid edemul de la nivelul mucoaselor tractului respirator superior (medicament decongestionant).
 • ameliorarea simptomelor de gripa si raceala se instaleaza rapid Incepand prin decongestionarea mucoaselor tractului respirator, urmata de reducerea febrei si reducerea durerilor asociate cu gripa si raceala.

2. INAINTE SA UTILIZATI Nurofen

Nu utilizati Nurofen:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen Raceala si Gripa;
 • ati avut crize de bronhospasm (senzatie de constrictie toracica, respiratie suieratoare si scurtata), rinita sau urticarie la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene;
 • ati avut ulcer sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) legate de utilizarea anterioara a medicamentelor pentru durere si inflamatie (aINS) ;
 • aveti ulcer sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) sau daca ati avut doua sau mai multe astfel de episoade in trecut;
 • aveti probleme severe ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzand boala cardiaca coronariana);
 • aveti insuficienta cardiaca severa (capacitate de pompare scazuta);
 • aveti orice sangerare activa (inclusiv la nivelul creierului);
 • aveti o afectiune de origine necunoscuta avand ca rezultat formarea anormala a celulelor sanguine;
 • aveti tensiune arteriala mare sau necontrolata terapeutic;
 • aveti angina pectorala (durere toracica);
 • aveti diabet zaharat;
 • aveti feocromocitom;
 • aveti o crestere a activitatii glandei tiroide;
 • aveti o forma de glaucom cu unghi inchis;
 • aveti hiperplazie de prostata;
 • urmati tratament cu unele antidepresive (denumite antidepresive triciclice si inhibitori de monooaminoxidaza);
 • suferiti de deshidratare semnificativa (determinata de varsaturi, diaree sau consumul insuficient de lichide);
 • aveti varsta sub 12 ani;
 • sunteti gravida In ultimele 3 luni de sarcina.

aveti grija deosebita cand utilizati Nurofen daca

 • aveti lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afectiuni autoimune;
 • exista In familie o tulburare In producerea pigmentului rosu din sange (porfirie);
 • aveti afectiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamatia colonului cu ulcere (colita ulcerativa), o inflamatie care afecteaza tractul digestiv (boala Crohn) sau alte afectiuni ale stomacului sau intestinului;
 • aveti tulburari de formare a celulelor sanguine;
 • aveti probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sangelui;
 • aveti alergii, febra fanului, astm bronsic, inflamare cronica a mucoasei nazale si a sinusurilor, vegetatii adenoide sau afectiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de Ingustare a cailor aeriene cu dificultati In respiratie (bronhospasm) este mai mare;
 • aveti probleme de circulatie la nivelul arterelor mainilor sau picioarelor;
 • aveti probleme de ficat, rinichi, inima sau tensiune arteriala mare;
 • ati avut recent o interventie chirurgicala majora;
 • sunteti In primele sase luni de sarcina;
 • alaptati.

Varstnici

Daca sunteti in varsta veti fi mai expus la reactii adverse, in special sangerare si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforatie si sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor

Daca ati avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, In special daca acesta a fost complicat cu perforatie sau a fost Insotit de sangerare, trebuie sa fiti atent la orice simptome abdominale neobisnuite si sa spuneti imediat medicului dumneavoastra, mai ales daca aceste simptome apar la Inceputul tratamentului. aceasta este necesar, deoarece riscul de sangerare sau de ulceratie la nivelul tractului digestiv este mai mare In acest caz, In special la pacientii varstnici. Daca apare sangerarea sau ulceratia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie Intrerupt. Sangerarea, ulceratia sau perforatia la nivelul stomacului sau intestinelor pot aparea fara alte semne de avertizare, chiar si la pacientii care nu au avut niciodata astfel de probleme. acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de aparitie a ulcerelor, perforatiei sau sangerarii la nivelul stomacului sau intestinelor creste la doze mari de ibuprofen. Riscul creste, de asemenea, daca anumite alte medicamente sunt luate In acelasi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Utilizarea altor medicamente).

Reactii la nivelul pielii

Trebuie sa Incetati de a mai lua ibuprofen la primul semn de eruptie trecatoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reactii ale pielii grave (dermatita exfoliativa, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al aparitiei acestor reactii este In prima luna de tratament.

Efecte asupra inimii si creierului

Medicamente precum Nurofen Raceala si Gripa se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si In cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral In antecedente sau considerati ca ati putea fi In situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Efecte asupra rinichilor

Nurofen poate determina probleme In functionarea rinichilor, chiar si la pacientii care nu au mai avut astfel de probleme. aceste probleme pot determina umflarea picioarelor si pot conduce chiar la insuficienta cardiaca sau tensiune arteriala mare la persoanele predispuse. Nurofen poate determina leziuni la nivelul rinichilor, In special la pacientii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECa, precum si la varstnici. Cu toate acestea, Intreruperea tratamentului cu ibuprofen, In general, conduce la vindecare.

Alte precautii

In tratamentul de lunga durata, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate sa apara durerea de cap care nu trebuie tratata prin cresterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutina a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente si risc de insuficienta renala.

Nurofen poate masca simptomele sau semnele unei infectii (febra, durere si inflamatie) si poate prelungi temporar timpul de sangerare.

Se recomanda prudenta, de asemenea, la pacientii care urmeaza tratament diuretic sau dupa o interventie chirurgicala majora care poate antrena hipovolemie, In special la pacientii varstnici.

Pe durata tratamentului cu Nurofen, anumite cazuri cu simptome de meningita aseptica, cum sunt redoare de ceafa, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare, au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente (cum sunt lupusul eritematos sistemic, boala mixta a tesutului conjunctiv).

Nurofen Raceala si Gripa poate reduce posibilitatea de a ramane gravida. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca planificati sa ramaneti gravida sau daca aveti probleme In a ramane gravida.

Sportivii de performanta trebuie avertizati ca pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Reactiile adverse ale Nurofen Raceala si Gripa pot creste daca anumite medicamente sunt luate In acelasi timp. Pe de alta parte, ibuprofen poate creste sau scadea efectul altor medicamente sau creste aparitia reactiilor adverse ale acestora cand sunt luate In acelasi timp.

Utilizarea Nurofen cu alimente si bauturi

Utilizati Nurofen Raceala si Gripa cu un pahar de apa In timpul mesei sau dupa masa. Evitati alcoolul etilic, deoarece acesta accentueaza reactiile adverse la Nurofen Raceala si Gripa, In special pe acelea care afecteaza stomacul, intestinele sau creierul.

Ce trebuie sa evitati cand luati acest medicament?

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza Impotriva coagularii sangelui) (de exemplu warfarina sau heparina), unele medicamente care sunt antiagregante plachetare (cum este ticlopidina sau clopidogrelul), unele medicamente care actioneaza Impotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagonistii de angiotensina II) si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de 5 tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului Inainte de a utiliza ibuprofen Impreuna cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari Inainte de a lua orice medicament. Nu luati Nurofen Raceala si Gripa In timpul ultimelor trei luni de sarcina. Evitati utilizarea Nurofen Raceala si Gripa In primele 6 luni de sarcina, cu exceptia cazului In care medicul va recomanda altfel. Nurofen trece in laptele matern, dar poate fi utilizat In timpul alaptarii daca este luat In doza recomandata si pentru cea mai scurta perioada posibila. Nurofen apartine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. acest efect este reversibil la Intreruperea administrarii medicamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In general, Nurofen Raceala si Gripa nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, Intrucat la doze mari, In cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt oboseala, somnolenta, vertij (raportate ca frecvente) si tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectata. acest efect este accentuat In cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Informatii importante privind unele componente ale Nurofen

acest medicament contine galben amurg FCF (E 110) care poate provoca reactii alergice.

3. CUM SA UTILIZATI Nurofen Raceala si Gripa

Utilizati Intotdeauna Nurofen Raceala si Gripa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (≥ 40 kg): doza initiala este de 1-2 comprimate filmate; ulterior, daca este cazul, pot fi utilizate doze suplimentare de 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore. Nu trebuie depasita o doza zilnica de 6 comprimate filmate.

Utilizarea la copii

Nurofen nu este recomandat pentru utilizarea la copiii cu varsta sub 12 ani.

Se recomanda ca pacientii cu hipersensibilitate gastrica sa utilizeze Nurofen impreuna cu alimente.

Varstnici

Daca sunteti in varsta veti fi mai predispusi la reactii adverse, In special la hemoragie si perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Daca sunteti in varsta adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Insuficienta renala sau hepatica

Daca aveti insuficienta renala si hepatica adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca simptomele se agraveaza sau persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Daca ati utilizat mai mult din Nurofen decat trebuie

Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate din Nurofen Raceala si Gripa, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si cate comprimate filmate ati luat.

Simptomele unei supradozaj pot fi: greata, varsaturi si durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot aparea tiuituri In urechi, durere de cap, ameteli, vertij si sangerare la nivelul stomacului sau 6 intestinelor. In cazuri grave poate aparea somnolenta, excitatie, dezorientare, coma, convulsii, crampe (in special la copii), vedere incetosata si probleme de vedere, insuficienta renala, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, respiratie redusa, colorarea in albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sangerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronsic la pacientii cu astm bronsic.

Daca ati uitat sa utilizati Nurofen

Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat mai repede posibil, cu exceptia cazului In care au ramas mai putin de patru ore pana la urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice Intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Nurofen poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Medicamente precum Nurofen Raceala si Gripa se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse creste la doze mai mari si la o durata mai lunga de tratament.

Urmatoarele reactii adverse sunt importante si necesita interventie imediata, daca apar. Trebuie sa Incetati de a mai lua Nurofen Raceala si Gripa si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome:

Frecvente:

 • scaune de culoarea pacurii sau varsaturi cu sange (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sangerare)

Foarte rare:

 • umflare a fetei, a limbii sau a gatului (laringe) care poate determina dificultati In respiratie (edem angioneurotic), batai rapide ale inimii, scadere severa a tensiunii arteriale sau soc cu potential letal
 • reactie alergica brusca cu scurtarea respiratiei, respiratie suieratoare si scaderea tensiunii arteriale
 • eruptie severa pe piele cu vezicule, In special pe picioare, brate, palme si talpi care pot implica si fata si buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). acestea se pot agrava si mai mult, veziculele se pot largi si extinde si parti ale pielii se pot coji (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infectie severa cu distrugerea pielii (necroza), a tesutului subcutanat si muschilor.

Trebuie sa incetati a mai lua medicamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra cat mai repede posibil, daca manifestati urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente:

 • senzatie de arsura In capul pieptului, durere abdominala, indigestie

Mai putin frecvente:

 • vedere incetosata sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumina
 • reactii de hipersensibilitate, cum sunt eruptia trecatoare pe piele, mancarimea, criza de astm bronsic (uneori cu tensiune arteriala mica)

Rare:

 • pierdere a vederii

Foarte rare:

 • umplere brusca a plamanilor cu apa avand ca rezultat dificultati in respiratie, tensiune arteriala mare, retentie de apa si crestere In greutate

Nurofen Raceala si Gripa poate determina scaderea numarului de globule albe si a rezistentei dumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu simptome, cum sunt febra si deteriorare grava a starii generale sau febra cu simptome de infectie locala, cum sunt durere in gat/faringe/gura sau probleme urinare, trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibila scadere a numarului de globule albe (agranulocitoza). Este important sa va adresati medicului dumneavoastra cu privire la medicamentul dumneavoastra.

In timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningita (manifestate prin rigiditate a gatului, durere de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare) au fost observate la pacientii cu tulburari autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixta a tesutului conjunctiv.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata In acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.